Thomas Sheridan, 35-godišnjak, tvrdi da nikada nije okusio voće, povrće ili meso, jer mu je svaki pomisao na takvu hranu odvratna i izaziva mu mučninu. Umjesto toga, svakodnevno se hrani s dvije štruce kruha, dok mu prehrana koja uključuje bijeli tost s maslacem, žitarice i gumene bombone osigurava preživljavanje. Uz to, uzima dodatke prehrani kako bi nadoknadio vitamine i minerale, ali istovremeno sanja o tome da može uživati u obroku s varivom ili drugim složenijim jelima.
Kroz godine je patio od odbojnosti prema hrani, a okolina ga je često nazivala izbirljivim, no tek je 2023. godine, u dobi od 33, dobio službenu dijagnozu ARFID-a – poremećaja koji ga sprječava da jede većinu namirnica zbog teksture i okusa, što mu izaziva fizičku nelagodu. Iako je na terapiji antidepresivima, ona mu nije donijela olakšanje, pa se Thomas navikao na stanje s kojim živi. Trenutno prikuplja novac za privatnu hipnoterapiju, nadajući se da će mu pomoći da ostvari želju i sjedne za stol s obitelji, kao što je to običaj.
„Ovo je prava muka. Ne živim, već samo preživljavam. Želim normalan život, raditi i osjećati se kao i svi ostali. Ovaj poremećaj mi je zatvorio mnoga vrata“, kaže Thomas, koji zbog svog zdravstvenog stanja trenutno ne može raditi.