fbpx
Čakovec

RECEPT DANA Kaj bi mogli za ručak?

Istaknuto

Popularno

Varivo od leće s buncekom

Sastojci:

2 Dimljena bunceka
420 g leće
2 mrkve, narezane na sitne kockice za varivo
1 poriluk, narezan na veće komade
1 glavica celera, narezanog na veće komade
1 žlica svježe sjeckanog peršina
limunova korica
5 žlica milerama
lovorov list
2 Luka
Maslinovo ulje
Sol, papar

Priprema:

Buncek skuhajte s porilukom, mrkvom, celerom te posolite i popaprite po želji. Kuhajte oko dva i pol sata dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Odvojite meso te ga usitnite, a tekućinu procijedite i sačuvajte. Na maslinovu ulju dinstajte sitno sjeckani luk, leću te podlijte tekućinom u kojoj se prethodno kuhao buncek. Dodajte komadiće usitnjenog bunceka i kuhajte dok leća ne omekša. U mileram umiješajte limunovu koricu, sol i papar te poslužite uz varivo. Dnevno.hr

Nove objave:

Gold Apr 25 
2.844,87 €  1,59%  
Bitcoin EUR 
94.480,52 €  1,27%  
Crude Oil Mar 25 
70,28 €  2,07%  
Ethereum EUR 
2.592,40 €  1,68%  
USD/EUR 
0,9699 €  0,18%