Varivo od leće s buncekom
Sastojci:
2 Dimljena bunceka
420 g leće
2 mrkve, narezane na sitne kockice za varivo
1 poriluk, narezan na veće komade
1 glavica celera, narezanog na veće komade
1 žlica svježe sjeckanog peršina
limunova korica
5 žlica milerama
lovorov list
2 Luka
Maslinovo ulje
Sol, papar
Priprema:
Buncek skuhajte s porilukom, mrkvom, celerom te posolite i popaprite po želji. Kuhajte oko dva i pol sata dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Odvojite meso te ga usitnite, a tekućinu procijedite i sačuvajte. Na maslinovu ulju dinstajte sitno sjeckani luk, leću te podlijte tekućinom u kojoj se prethodno kuhao buncek. Dodajte komadiće usitnjenog bunceka i kuhajte dok leća ne omekša. U mileram umiješajte limunovu koricu, sol i papar te poslužite uz varivo. Dnevno.hr