Gastroenterolog Vojislav Perišić gostujući na televiziji Prva ispričao je koje je najkvalitetnije meso. Kako se ispostavilo, prema njemu to nije ni piletina ni puretina. “Svakog dana bismo trebali jesti komad mesa, može i soja, ali ja soju ne volim. Najkvalitetnije meso, evo da vam kažem, kada uđete u američku mesnicu, najviše se jede govedina. Nije to teleće, nije juneće meso. Zašto? Govedina je vrlo crvena, što govori o sadržaju željeza, a gdje ima željeza, ima i cinka”, rekao je on
“Kada uzmete komad govedine, često ima i masnoće, a ta masnoća je zdrava jer sadrži vitamin D. Govedina je također jeftina i daleko bolja od svinjetine. Od svinjetine uzimajte samo but, a kada jedete sušeno, jedite samo crveni dio”, dodao je doktor. A da treba biti oprezen pri kupovini mesa upozorio je još lani jedan radnik trgovačkog lanca u Srbiji kada je iznio šokantne tvrdnje.
“Biti radnik ovog lanca marketa nije nimalo lako. No danas je teško pronaći posao, a ja moram izdržavati svoju obitelj. Dugo godina sam ovdje i na početku su ove trgovine bile za ponos i pohvalu. No, stvari su se znatno promijenile. Radi se sve i svašta kako bi se ostvarila veća zarada, a na štetu potrošača. Ranije smo znali tko je odgovoran za meso, mliječne proizvode, pekarske proizvode, voće…”, započeo je priču za Kurir.
“Sada svi radimo sve. Istovremeno, premještamo kutije s prolaza, siječemo meso, skrivamo proizvode s isteklim rokom, pakiramo ih na police, popravljamo hladnjake koji se kvare najmanje jednom tjedno. I možda ne bi bilo toliko strašno da za našu bijednu plaću ne moramo još i varati potrošače, jer nam je tako naređeno. U suprotnom, svaki gubitak ili neostvarenu dobit plaća poslovođa, a samim time i svi radnici iz trgovine”, ispričao je ovaj radnik, a zatim otkrio što se sve krije iza polica. Cijeli članak pročitajte na dnevno.hr.