Čakovec

RECEPT DANA Kaj bi mogli za ručak?

Istaknuto

Popularno

Zapečeni šampinjoni sa sirom

Sastojci:

1 kg šampinjona
100 g pancete
120 g luka
1 žličica Vegete
1 češanj češnjaka
1 žličica slatke mljevene paprike
1 žlica oštrog brašna
200 ml slatkog vrhnja za kuhanje
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g naribanog parmezana
1 žlica maslaca

Priprema:

Šampinjone očistite i narežite na listiće. Kratko na tavi popecite pancetu na kockice, dodajte sitno sjeckani luk, kratko propirjajte, dodajte Vegetu i ribani češnjak, propirjajte. Dodajte šampinjone i pirjajte oko 5 minuta dok se tekućina djelomično ne reducira. Pospite paprikom i brašnom i promiješajte. Dolijte vrhnje i kratko prokuhajte. Umiješajte peršin i pola parmezana. Pripremljene gljive prebacite u vatrostalnu posudu, pospite ostatkom parmezana i prekrijte tankim ploškama maslaca. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta. Poslužite toplo uz pire-krumpir.

Nove objave: